Εργαστήρια | Cooking Clubs

Τα cooking clubs του feed the peakers είναι μια θαυμάσια ευκαιρία να μάθουν τα παιδιά για νέα τρόφιμα σε ένα ήρεμο περιβάλλον, ενώ περνούν χρόνο με συνομηλίκους. Μέσα από ευφάνταστο και διασκεδαστικό τρόπο ενθαρρύνεται η κοινωνικοποίηση, η συνεργατικότητα και το αισθητηριακό παιχνίδι. Όλα τα παιδιά, ανεξαρτήτως δεξιοτήτων, ενθαρρύνονται να συμμετάσχουν και να διασκεδάσουν.

Υπό την θεραπευτική καθοδήγηση, τα cooking clubs ξεκινούν με προθέρμανση αισθητηριακών κινήσεων για να κινητοποιήσουν το σώμα και τον εγκέφαλο. Στη συνέχεια, η ομάδα κάθεται στο τραπέζι και παίζει ή/και δημιουργεί με τροφές που επιλέγονται σε κάθε συνεδρία με βάση την ηλικία, τα θέματα παιχνιδιού, τους στόχους, τις αισθητηριακές και στοματοκινητικές ανάγκες των παιδιών.

Μικροσκοπικοί Μάγειρες | Για παιδιά 2.5 – 5 ετών.
Διάρκεια εξήντα λεπτά, μια φορά την εβδομάδα για δώδεκα εβδομάδες.

Το πρόγραμμα μικροσκοπικοί μάγειρες φέρνει κοντά παιδιά ηλικίας 2.5-5 ετών σε ένα διασκεδαστικό και κοινωνικό περιβάλλον, με σκοπό την δημιουργία θετικών σιτιστικών εμπειριών. Στο τραπέζι στήνονται τα θεμέλια για τις αισθητηριακές και διατροφικές δεξιότητες που θα βοηθήσουν τα παιδιά να αισθανθούν άνετα στο τραπέζι και να είναι πιο πρόθυμα να εξερευνήσουν μια ποικιλία τροφών.

 

Οποιοδήποτε παιδί ηλικίας 2.5 -5 ετών είναι ευπρόσδεκτο να συμμετέχει.

 

Μικροί Σεφ | Για παιδιά 5-8 ετών
Διάρκεια ενενήντα λεπτά, μια φορά την εβδομάδα για δώδεκα εβδομάδες.

Το πρόγραμμα μικροί σεφ προωθεί την κοινωνική και βιωματική μάθηση, για τα τρόφιμα, τη διατροφή και το σώμα. Παράλληλα ενισχύεται η συνεργατικότητα των παιδιών μέσω ποικίλων δραστηριοτήτων που εστιάζουν στην υγεία και την ευεξία.

 

Οποιοδήποτε παιδί ηλικίας 5-8 ετών είναι ευπρόσδεκτο να συμμετέχει.

Επιστήμονες Τροφίμων | Για παιδιά 8-11 ετών
Διάρκεια ενενήντα λεπτά, μια φορά την εβδομάδα για δώδεκα εβδομάδες.

Το πρόγραμμα επιστήμονες τροφίμων είναι ιδανικό για παιδιά που τους αρέσει να σκέφτονται και να αναρωτιούνται πώς λειτουργούν τα πράγματα. Κάθε εβδομάδα διεξάγονται διαφορετικά πειράματα τροφίμων με σκοπό την μάθηση των ιδιοτήτων των τροφίμων. Οι επιστήμονες  τροφίμων εξασκούνται στη διόρθωση, την προσαρμογή και την επίλυση προβλημάτων για να  δημιουργήσουν το “τέλειο” φαγητό. Τα παιδιά διευρύνουν την κατανόησή τους για τις τροφές ενώ διασκεδάζουν με τους συνομηλίκους τους.


Οποιοδήποτε παιδί ηλικίας 8-11 ετών είναι ευπρόσδεκτο να συμμετέχει.

Head Chefs | Για Μαμάδες & Μπαμπάδες
Διάρκεια ενενήντα λεπτά, μια φορά την εβδομάδα για τέσσερις εβδομάδες

Το πρόγραμμα head chefs είναι ιδανικό για όλους τους γονείς/φροντιστές παιδιών όλων των ηλικιών που επιθυμούν η ώρα των γευμάτων στο σπίτι ή εκτός σπιτιού να είναι ευχάριστη, απολαυστική και ήρεμη. Σκοπός του προγράμματος είναι οι γονείς να κατανοήσουν την διαδικασία της σίτισης και να μπορέσουν να οδηγήσουν με αγάπη τα παιδιά τους στην κατανάλωση ποικίλων τροφών που θα τους επιτρέψει μια υγιή ανάπτυξη. Ο πρώτος κύκλος των προγραμμάτων cooking clubs ξεκινά τον Σεπτέμβρη και ολοκληρώνεται τον Δεκέμβρη. Μετά την έναρξη των  προγραμμάτων δεν πραγματοποιούνται εγγραφές, διότι η στοχοθεσία των  εργαστηρίων είναι κλιμακούμενη και οι συμμετέχοντες κρίνεται απαραίτητο να συμμετάσχουν από την αρχή.

Skip to content
  • Κλείστε Ραντεβού
    Φόρμα Επικοινωνίας
  • Διεύθυνση: Δυαλεών 21Α, Τ.Κ.: 11854, Αθήνα, Ελλάδα
  • Τηλέφωνο